Irak Direnişi’nden Siyonist İsrail'e seri operasyon

Sa, 07/05/2024 - 10:03

Irak İslami Direnişi, bugün erken saatlerde bir açıklama yaparak, işgal altındaki topraklarda bulunan “Speer askeri bölgesini insansız hava araçları kullanarak” vurduğunu duyurdu.

Welayet News  - Irak Direnişi bu açıklamasından önce de işgal altındaki Filistin topraklarında ve Golan Tepeleri'nde bulunan üç İsrail askeri üssünün yanı sıra Akdeniz'de bulunan Leviathan gaz platformuna saldırdığını bildirdi.

Grup, operasyonların “Gazze halkını desteklemek için ve gaspçı varlığın çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere Filistinli sivillere karşı işlediği katliamlara yanıt olarak” gerçekleştirildiğini söyledi.

Irak İslami Direnişi, dün sabah resmi Telegram hesabından yayımladığı bildiride İsrail rejiminin işgali altındaki Aşkelon petrol limanını Arkab adlı gelişmiş seyir füzeleriyle vurduğunu bildirmişti.

Irak Direnişi geçtiğimiz pazar günü de işgal altındaki topraklarda insansız hava araçlarıyla iki İsrail askeri üssünü hedef aldığını açıklamıştı.

Direniş’in, İsrail'in Umm el-Raşraş (Eilat) hava üssüne birkaç insansız hava aracı saldırısı düzenleyerek İsrail işgaline büyük zararlar verdiği kaydedilmişti.

Irak İslami Direnişi cumartesi günü gerçekleştirdiği eylemde de işgal altındaki Filistin'de bulunan İsrail'in Hayfa limanına bir seyir füzesi fırlattığını duyurmuştu.

Arkab adlı seyir füzesi, Irak topraklarından işgal altındaki Filistin topraklarına doğru fırlatılmış ve İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı sürecinde Direniş tarafından birkaç kez saldırıya uğrayan hayati Hayfa limanını hedef almıştı.

Irak Direnişi cuma günü de seri operasyona birden imza atmıştı. Mossad'ın Tel Aviv'deki "Glilot" istihbarat merkezini gelişmiş Arkab seyir füzeleriyle vurduğunu açıklamıştı.

Grup, aynı tür füze kullanarak işgal altındaki toprakların güney kesimindeki Bi'ir Seba'da kentinde bulunan "Abraham" istihbarat merkezini de hedef aldığını duyurmuştu.

Direniş son olarak, Ölü Deniz'deki bir İsrail hedefine karşı "uygun silahlar" kullanarak bir operasyon gerçekleştirdiğini bildirmişti.

Tags: 


Yeni yorum ekle