Tel Aviv, İsrail'e Karşı Yaptırımların Yaygınlaşmasından Korkuyor

Çar, 08/05/2024 - 13:25

Dünya genelindeki Siyonist karşıtı faaliyetlerin genişlemesi ve bu rejimin cinayetlerinin artması, Siyonistleri ciddi bir şekilde kaygılandırmaktadır. 

Welayet News  -  Siyonist Rejim medyası salı günü yayınladığı haberde; Türkiye tarafından Siyonist Rejim İsrail'e uygulanan yaptırımların ardından, Tel Aviv’in diğer ülkelerin de bu eyleme tepki olarak benzer eylemlerde bulunmasından Siyonist makamlar arasında kaygıların meydana geldiğini duyurdu.  Bu durumun ise İsrail ekonomisine büyük darbeler indireceği de belirtildi. 
Bu bağlamda İsrail'in bilinen eksen medya kaynaklarından Haaretz yayınladığı yazıda, Refah'a yönelik geniş çaplı bir saldırının başlaması halinde Türkiye'nin örnek alınarak bazı ülkelerin de İsrail ile ekonomik işbirliklerini kısıtlama veya kesme kararı alabilecekleri hususunda makamların kaygılı olduğunu belirtti. 
Bu raporun başka bir bölümünde ise, Tel Aviv'deki siyasi makamların ekonomik yaptırımlardan kaygılı olduğunu, bu yaptırımların kapsamının genişlemesinin tepkisel bir eyleme dönüşmesinin İsrail'in ekonomisine büyük darbe indireceğine inandığı da belirtildi. 
Haaretz ayrıca karar verici mekanizmaların ciddi bir mesele olarak bu hususa odaklandığını, Tel Aviv’in 1973'ten beri artık deneyimlemediği bu durumu savuşturmak için plan yapmakta olduğunu bile belirtti. 
Bu gazeteye göre böyle bir kapsamlılık ve genişleme söz konusu olursa İsrail ekonomik, ruhsal ve psikolojik olarak büyük bir darbe ile karşı karşıya kalacak.



Yeni yorum ekle